Untitled Document
 
 
 
  Untitled Document
 
 
 
JUNIOR - P oznaka za vozače početnike
 

Lice sa probnom vozačkom dozvolom koje upravlja vozilom, mora imati oznaku „P“ na vozilu.

Oznaka „P - vozač-početnik” mora biti zalepljena ili na drugi način postavljena na vozilu kada vozilom upravlja vozač početnik, odnosno vozač B kategorije koji je prvi put položio vozacki ispit i poseduje Probnu vozačku dozvolu. Kada vozilom upravlja lice koje ima vozačku dozvolu a nije probni vozač oznaka P se ne mora uklanjati sa vozila.

Ukoliko lice sa '' Probnom vozačkom dozvolom '' upravlja vozilom i nije postavio oznaku ''P'' na odgovarajuće mesto, kazna za ovakav prekršaj iznosi 3000 dinara !!!

Oznaka ''P'' je kvadratnog oblika dimenzija 10 x 10 cm sa belom osnovnom bojom i crnom ivicom. U središnjem delu oznake nalaze dva preklopljena petougaonika crvene i plave boje preko kojih je ispisano slovo P (ćirilicom) bele boje.

Za označavanje vozila kojim upravlja vozač počeznik potrebne su dve oznake. Od kojih se jedna postavlja na prednje vetrobransko staklo sa unutrašnje strane na mestu suvozača, dok se druga postavlja isto tako sa unutrašnje strane na zadnje vetrobransko staklo.

U Auto školi JUNIOR svi vozači koji imaju '' Probnu vozačku dozvolu'' mogu nabaviti ovu oznaku.Ukoliko imate štampač u boji, PDF format možete sami odštampati na formatu papira A4, a zatim iskrojiti makazama oznaku, a preuzeti ... OVDE

 

 
right panel
 
Increment Counter
Broj posetilaca
 
 
  footer

HOME | O NAMA | AUTO ŠKOLA | KARTING | BILBORDI | KONTAKT

© 2010 Design by Koja, tel: +381 60 4134 100, Web i graficki dizajn i odrzavanje sajtova, All right reserved